Beszámolók

Én a nyelvtanulás terén soha nem voltam sikeres… 

 

Úgy éreztem hiába tanulom, kidobja az agyam, de ez a módszer nagyon érdekes, és végre tényleg valami ami hatásos. Úgy tudnám jellemezni, mint a kisgyermeket, aki mindenféle nyelvtanozás nélkül tanul beszélni, mégis össze tudja rakni helyesen a mondatokat.

Az a lényeg, hogy teljes nyugalom legyen körülötted,és el tudj lazulni. Úgy nézem a szöveget, hogy a látóterembe legyen, de nem olvasom, csak bambulok, és az agyam teszi a dolgát, rögzít…memorizál… rögtön nem emlékszem, maximum egy-két szó lesz az, ami megmarad bennem, de másnap, vagy harmadnap, mikor nekiállok a feladatoknak minden jön magától

Hatékony, mivel a helyesírási hibákat is nézi, ezért rögtön ezt is megtanulom, hogy írni hogyan kell a szavakat. Ami nagyon tetszik, hogy rengeteg feladat van amit a sikeres tovább jutáshoz teljesíteni kell, és szórakoztató is a játékos rejtvényekkel egybe vegyítve…Aki sikeresen szeretne nyelvet beszélni játékosan tanulás nélkül… annak csak ajánlani tudom a módszert, mert nem kell más hozzá csak tudni kell ellazulni  Ennél hatékonyabb játékos megoldást a nyelvtanulásra sehol nem találni… rengeteg mindennel próbálkoztam, de ez az a módszer ami tényleg hatásos, és gyorsmódszer a nyelvtanulás terén!

Faragó Tímea

 

Én Zelei József, a Világ kerékpáros Békenagykövete vagyok.

 

10 éve kerékpározom a Világban.

 Sokszor megtapasztaltam mit ér egy gyakorlati nyelvismeret.

Ezzel a módszerrel társalgási szintre gyorsan juthat el az ember. 

S ez a lényeg. Hisz a Világban rengeteg dialektusban beszélik az angol és német nyelvet.

Nem a nyelvtani szabályok helyes ismerete fontos, hanem hanem a kommunikáció. 

 

Természetesen fontos az is hogy helyesen beszéljünk….

 

 

Zelei József

Örömmel válaszolok,bár még csak nagyon az elején tartok a tananyagnak.

Szeretném kiemelni:Sosem tanultam angolul-mert féltem a kiejtéstől és az írástól- ami jön,az innen-onnan rám ragadt,de azt sem tanultam.Először nagyon megijedtem,hogyan leszek képes megjegyezni a hallott szöveget,de érdekes módon, egy idő után ez megoldódik.

Nagyon tetszenek a párosítások,meg a rejtvény- szerintem kitűnő hogy a szavakat helyesen jegyezzük meg.Ebben a formában még játéknak is remek.

Az is tetszik,hogy magam osztom be,mikor akarok tanulni és vissza mehetek újra hallgatni,ha nem rögzült.Tényleges eredményről csak a végén tudok majd nyilatkozni –  kb. egy hete van nálam az anyag -,de ha ez így fog menni és lesz ilyen akciós anyag,kérni fogom a középfokot is.Még a kiejtést sem sikerült gyakorolnom,megfelelő eszköz hiányában.Megjegyezném még,hogy ebben a formában örömmel tanulok.Ha valahol nem elegendő a teljesítés,újra hallgatom az anyagot,de nem magolok,mint régen más nyelv tanulásakor.Azért van némi érdekesség is,mert van szerencsém a közelemben perfekt angoloshoz.A minap egy viccet meséltem neki és arra kért fordítsam le angolra.Hát rendkívül furcsa volt,de sikerült,kis segítséggel,mert nincs szókincsem – ki kellett segítenie néhány szóval.Felolvastatott velem angol szöveget és a szövegértés szerinte 70-80 %-os volt.Bár az is igaz,hogy ha megszólítanak angolul,amit tudok,azt nem félek mondani,legfeljebb kijavítanak- azzal is tanulok.

Molnárné Klára

A módszer kezdetben szokatlan volt.

 

A hagyományos tanulási megszokottság miatt eleinte nem tudtam eléggé ellazulni.

 Folyamatosan maximálisan teljesíteni akartam. 

A modul végére, már lazább vagyok.

 Jobban megy az egész. Nagyon tetszik minden feladat.!

 

D.M.

Több ajánlatot átnéztem az interneten,míg megállapodtam a Bőségtannál. Szokatlan és más volt mint amit korábban próbáltam. A gyakorlást időben fel kellett építeni. A szókincs gyarapodás egyértelmű,igazából kevesebb ráfordítással és nem magolással stb. Ami lényeges,hogy folyamatosan kell végigmenni,néha többször is az egyes leckéken,míg a rendszer tovább nem enged. Nem tett jót a kihagyás, így volt amikor vissza kellett térni a már meghallgatott részekhez is. A képi és hangi információk egy idő után bevésődnek. A középfok meghallgatását folytatom,benyomásom egyre jobb a rendszert illetőn.

Dr. Derdák József

A 21. század emberének muszáj több nyelvet ismerni, legyen az munka vagy magánélet. A tanulás -mint feladat-, hogy mennyire szórakoztató és mennyire hatékony kifejezetten hangsúlyos a mai felgyorsult világban. A Bőségtan számomra új megvilágításba helyezte a nyelvtanulási folyamatot. Sokkal könnyebben és hatékonyabban tanulok meg szavakat, kifejezéseket és mondatokat, mint tettem azt az iskola padban. Ha valaki a tanulni kívánt nyelvből a nulláról  indul ez a lehetőség lesz számára a legmegfelelőbb. Minden kommunikációs “csatornát” tanít és fejleszt: szókincset, szövegértést, írást és persze a beszédet.
…sajnos próbálkoztam már más módszerekkel is, de ennél nincs jobb!
Nem vagyok beépített ember, teljesen más területen dolgozom, de egy dolgot biztosan tudok: Mindenki aki a Bőségtant választja a legjobb döntést hozza!
Üdvözlettel,
Beke László

Beke László

Életkor: 50 , mérnök , adótanácsadó
Korábbi tanulmányaimban sokféle alternatív tanulási módszerrel találkoztam és gyakoroltam azokat.
( Gyorsolvasás , villámolvasás , , NLP stb ) Ebben a programban alkalmazott technikák véleményem szerint valóban segítik
a tanulást. A program használatának a mellékhatása még az olvasási sebesség, koncentráció javulása,
Akit érdekel a módszer alapja lelkesítő előadást talál Brian Tracy Főnix szeminárium 13 Gyorstanulási módszerek előadásában.
A program rendszeres használatával könnyebben áll át a gondolkodásom az angolra. Angolul kellene gondolkodni.
Azt, hogy a szöveg nézése közben hang alámondás van, az kifejezetten tetszett és választatsz , hogy az angol szöveg alatt
angolul, vagy magyarul olvasol, ha elég széles a látószöged akkor minkét nyelven egyszerre.
Egy “bosszúságom” volt . A program nem enged sumákolni. A szavakat sajnos meg kell tanulni, kikérdezi, dolgozni is kell nem csak nézni.
De ennek így van értelme. Ha nem csinálod csak nézed, annak csak csekély eredménye van.
A lecke első ránézésre valóban nem tartozik az olcsó kategóriába, de a hatékonyságát tekintve versenyképes
a magántanár óradíjaival. Nyelvtant véleményem szerint kell hozzá még külön gyakorolni.
Őszintén tudom ajánlani a programot kezdőknek és újrakezdőknek is.
Vigyázat, az interneten több szélhámos hirdet csekély tanulást igénylő szuper tudást adó szókártyás és egyéb módszereket
kínáló programokat ahol csak a pénz szedik el és nem kapsz semmit.

Gy.L.

A Bőség Tannal évekkel ezelőtt találkoztam az interneten, már akkor nagyon megfogott a módszer. Most érzem úgy, hogy nem halogathatom tovább az angol nyelvtanulást ill. most vált kényelmetlenné az autodidakta módon “magamra szedett” hibásan használt nyelvtan és csekély szókincs. Újra keresgélni kezdtem a számomra megfelelő  online angol tanfolyamot, nem találtam olyat ami igazán rendszerbe foglalná a nyelvtanulást, aminek látom az elejét és a végét, ahol tudnám, hogy hol tartok és mehetek-e tovább, miközben emlékeztem arra, hogy korábban láttam ilyet…de végre megtaláltam ez a Bőség Tan volt 🙂
Köszönöm a biztatást, elkezdem a tanfolyamot!

Kovács Klaudia