Vélemények

Timea online nyelvtanuló vélemény

Én a nyelvtanulás terén soha nem voltam sikeres… 

 

Úgy éreztem hiába tanulom, kidobja az agyam, de ez a módszer nagyon érdekes, és végre tényleg valami ami hatásos. Úgy tudnám jellemezni, mint a kisgyermeket, aki mindenféle nyelvtanozás nélkül tanul beszélni, mégis össze tudja rakni helyesen a mondatokat. 

Az a lényeg, hogy teljes nyugalom legyen körülötted,és el tudj lazulni. Úgy nézem a szöveget, hogy a látóterembe legyen, de nem olvasom, csak bambulok, és az agyam teszi a dolgát, rögzít…memorizál… rögtön nem emlékszem, maximum egy-két szó lesz az, ami megmarad bennem, de másnap, vagy harmadnap, mikor nekiállok a feladatoknak minden jön magától… 

Hatékony, mivel a helyesírási hibákat is nézi, ezért rögtön ezt is megtanulom, hogy írni hogyan kell a szavakat. Ami nagyon tetszik, hogy rengeteg feladat van amit a sikeres tovább jutáshoz teljesíteni kell, és szórakoztató is a játékos rejtvényekkel egybe vegyítve…Aki sikeresen szeretne nyelvet beszélni játékosan tanulás nélkül… annak csak ajánlani tudom a módszert, mert nem kell más hozzá csak tudni kell ellazulni  Ennél hatékonyabb játékos megoldást a nyelvtanulásra sehol nem találni… rengeteg mindennel próbálkoztam, de ez az a módszer ami tényleg hatásos, és gyors módszer a nyelvtanulás terén!

Jobb és bal agyfélteke

No photo 

A módszer kezdetben szokatlan volt.

 

A hagyományos tanulási megszokottság miatt eleinte nem tudtam eléggé ellazulni.

 Folyamatosan maximálisan teljesíteni akartam. 

A modul végére, már lazább vagyok.

 Jobban megy az egész. Nagyon tetszik minden feladat.!

” 

” 

” 

” 

 

Én Zelei József, a Világ kerékpáros Békenagykövete vagyok.

 

 

10 éve kerékpározom a Világban.

 Sokszor megtapasztaltam mit ér egy gyakorlati nyelvismeret. 

Ezzel a módszerrel társalgási szintre gyorsan juthat el az ember. 

S ez a lényeg. Hisz a Világban rengeteg dialektusban beszélik az angol és német nyelvet. 

Nem a nyelvtani szabályok helyes ismerete fontos, hanem hanem a kommunikáció. 

 

Természetesen fontos az is hogy helyesen beszéljünk….

 

Faragó Tímea 

 

D.M. 

bringa-arckep

 

Zelei József

” 

” 

Örömmel válaszolok,bár még csak nagyon az elején tartok a tananyagnak.

Szeretném kiemelni:Sosem tanultam angolul-mert féltem a kiejtéstől és az írástól- ami jön,az innen-onnan rám ragadt,de azt sem tanultam.Először nagyon megijedtem,hogyan leszek képes megjegyezni a hallott szöveget,de érdekes módon, egy idő után ez megoldódik.

Nagyon tetszenek a párosítások,meg a rejtvény- szerintem kitűnő hogy a szavakat helyesen jegyezzük meg.Ebben a formában még játéknak is remek.

Az is tetszik,hogy magam osztom be,mikor akarok tanulni és vissza mehetek újra hallgatni,ha nem rögzült.Tényleges eredményről csak a végén tudok majd nyilatkozni –  kb. egy hete van nálam az anyag -,de ha ez így fog menni és lesz ilyen akciós anyag,kérni fogom a középfokot is.Még a kiejtést sem sikerült gyakorolnom,megfelelő eszköz hiányában.Megjegyezném még,hogy ebben a formában örömmel tanulok.Ha valahol nem elegendő a teljesítés,újra hallgatom az anyagot,de nem magolok,mint régen más nyelv tanulásakor.Azért van némi érdekesség is,mert van szerencsém a közelemben perfekt angoloshoz.A minap egy viccet meséltem neki és arra kért fordítsam le angolra.Hát rendkívül furcsa volt,de sikerült,kis segítséggel,mert nincs szókincsem – ki kellett segítenie néhány szóval.Felolvastatott velem angol szöveget és a szövegértés szerinte 70-80 %-os volt.Bár az is igaz,hogy ha megszólítanak angolul,amit tudok,azt nem félek mondani,legfeljebb kijavítanak- azzal is tanulok.

 

” 

” 

Kép 004

 

Molnárné Klára